Kokardki z krewetkami i kwiatami cukinii

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-10-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokardki z krewetkami i kwiatami cukinii
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokardki z krewetkami i kwiatami cukinii

Składniki:

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i zostaw pół kubka wody z gotowania makaronu do sosu.

Wyjmij ze środka kwiatów cukinii pręcik kwiatowy, który jest gorzki i brudzi. Na dużej, mocno rozgrzanej patelni z olejem, przesmaż krewetki po minucie z każdej strony. Dodaj pokrojony w cienkie plasterki czosnek, pomidorki wiśniowe i kwiaty cukinii (lub cukinie pokrojoną w paseczki). Makaron dodaj do patelni z krewetkami. Podlej kilkoma łyżkami wody pozostałej z gotowania makaronu i gotuj około minuty.

Dodaj masło pokrojone w kostkę, sok z cytryny i mieszaj energicznie tak, by powstał sos (jeśli jest zbyt gęsty dodaj jeszcze odrobinę wody). Dopraw solą i pieprzem, udekoruj koperkiem i podawaj.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe