Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-10-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi

Składniki:

  • Makaron Lubella Mini Pióra 1 opakowanie 400g
  • ser feta 300g
  • drobna, zielona fasolka szparagowa 300g
  • pomidorki wiśniowe 300g
  • czosnek 1-2 ząbki
  • bazylia 1 pęczek
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • pestki z dyni 50g
  • ocet z białego wina 30ml
  • oliwa extra vergine 150ml
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź.

Fasolkę szparagową gotuj 3 min i schłodź w wodzie z lodem, a następnie pokrój na 2-3 cm kawałki. Pestki z dyni upraż na suchej patelni – ok. 10 minut, cały czas mieszając. Zioła grubo posiekaj. Pomidory przekrój na pół, czosnek posiekaj i dodaj do oliwy z octem, solą, pieprzem i połową ziół. Dodaj fasolkę, makaron i całość wymieszaj.

Rozłóż na cztery talerze, posyp pokruszoną fetą, resztą ziół i pestkami dyni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe