Mleko kokosowe

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, napoje bezalkoholowe , dodano: 2017-10-14
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Mleko kokosowe
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Mleko kokosowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mleko kokosowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mleko kokosowe

Składniki:

  • wiórki kokosowe [200 g]
  • woda [1.2 l]

Przygotowanie:

Wiórki kokosowe wsypać do miski. Wodę podgrzać do temperatury ok. 50 stopni. Gorącą wodą zalać wiórki. Odstawić na godzinę, po czym zblendować i dobrze odcisnąć wiórki. Przelać do szklanego naczynia i trzymać w lodówce. Przed użyciem zamieszać, bo wytwarza się warstewka tłuszczu.
Można używać większej ilości wody, wówczas mleko jest mniej tłuste, ale nie dodawałam więcej niż ok. 300 ml, aby zachować kokosowy smak.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Błędy przy rozszerzaniu diety

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)