Makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-10-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi

Składniki:

  • • Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
  • • comber jeleni lub sarni 500g
  • • suszone borowiki 50g
  • • cebula 1 sztuka
  • • tymianek 1/2 pęczka
  • • wędzone śliwki 100g
  • • Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz 1/2 słoiczka
  • • czerwone wino 100 ml
  • • masło 40g
  • • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby suszone zalej odrobiną wrzącej wody. Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj śliwki wędzone i tymianek, a następnie podlej winem i zagotuj przez ok. 2 minuty, by alkohol odparował. Dodaj suszone grzyby razem z płynem i Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz. Comber pokrój na kotleciki ok. 2 cm grubości (każdy z 1 kostką). Dopraw i obsmaż na maśle po ok. 2-3 minuty z każdej strony, tak by były w środku lekko krwiste.
Wymieszaj makaron z sosem grzybowo-śliwkowym i podawaj z kotlecikami udekorowanymi tymiankiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Historia makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem