Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Bliny gryczano-ziemniaczane

autor: , kategoria: placki, kuchnia rosyjska , dodano: 2009-10-29
  • Bliny gryczano-ziemniaczane

Składniki:

Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć, z białek ubić sztywną pianę. Ziemniaki obrać, ugotować i zemleć. Cebulę posiekać i przesmażyć na tłuszczu, dodać do ziemniaków, wlać śmietanę, wsypać mąkę, posolić, dodać utarte żółtka, wymieszać. Na końcu połączyć z pianą z białek. Usmażyć dość grube bliny. Podawać z sosem grzybowym.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Patucha, 2010-03-14 11:30:19
    Patucha
    2
    Tego mi trzeba było - pamiętam jak zajadałam się blinami w czasie wakacji na Litwie - przepis dodaje do ulubionych i w najbliższym czasie będę się nimi zajadała , dziękuję za przepis
  • aleksaa, 2010-03-14 15:33:18
    aleksaa
    bliny zawsze robi moja babcia i je na słodko z mąką gryczaną wydają się być ciekawsze w smaku, zobaczymy ^^
    Komentarz
  • malwowa, 2010-04-20 19:54:09
    malwowa
    a może być inna mąka?
    Komentarz
  • gosia1981, 2010-05-11 15:03:57
    gosia1981
    a ile procent powinna miec smietana?
    Komentarz
  • marysia bo tak, 2013-01-06 09:53:23
    marysia bo tak
    jak byłam w ostatnie wakacje na Krymie to jadłam bardzo pomysłowo nadzianego czebureka - z farszem ziołowo ziemniaczanym - było to bardzo sycące, ale dobre. Kupiliśmy to od starszej kobiety na ulicy więc chyba nie był to żaden nowoczesny wymysł, tylko coś tradycyjnego. nie mam pojęcia jakie to mogły być zioła. próbuję ale nie potrafię trafić w tamten smak..
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo