Domowy cukier waniliowy

autor: , kategoria: słodkie przetwory , dodano: 2009-12-29
  • Domowy cukier waniliowy

Składniki:

  • cukier [2 szklanki] ((drobny cukier do wypieków)
  • wanilia [2 szt.] (laski)

Przygotowanie:

Do słoika ze szczelnym zamknięciem wsypać cukier. Laski wanilii przekroić wzdłuż, wyskrobać ziarenka i wrzucić je do cukru w słoiku. Następnie strąki wanilii pokroić na ok.3 cm kawałki i również wrzucić do słoika. Całość wymieszać i odstawić w ciemne miejsce na ok.1-2 tygodnie. Od czasu do czasu można wstrząsnąć słoikiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe