Makaron z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-10-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Składniki:

  • • Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
  • • łopatka jagnięca, zrolowana 800g
  • • marchewka 1 sztuka
  • • topinambur 350g
  • • cebula 1 sztuka
  • • czosnek 10 ząbków
  • • jarmuż 1 pęczek
  • • rozmaryn 5 gałązek
  • • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łopatkę dopraw i obsmaż z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Dodaj cebulę, marchew czosnek i rozmaryn. Całość przesmaż i podlej szklanką wody. Wstaw wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 35-40 minut. Topinambur wyszoruj i przekrój na pół. Przesmaż ok. 5-7 minut, dodaj jarmuż i smaż przez kolejne ok. 3 minuty. Dodaj sos z pieczenia łopatki.
Makaron wymieszaj z sosem i topinamburem, podawaj z plastrami pieczonej jagnięciny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kolory makaronów - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem