Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-10-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym

Składniki:

  • • Makaron Lubella Spaghetti 1 opakowanie
  • • węgorz wędzony (lub pstrąg) 2 sztuki
  • • seler naciowy 1 sztuka
  • • cebula dymka 1 pęczek
  • • koperek 1 pęczek
  • • śmietana 36% 300ml
  • • białe wino 1/3 szklanki
  • • bułka tarta
  • • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Seler pokrój w malutką kostkę, przesmaż na maśle przez ok. 3 minuty, aż zmięknie. Dodaj białe części dymki, podlej białym winem i gotuj ok. 1 minutę – aż alkohol odparuje. Do patelni z selerem dodaj śmietanę. Sos zagotuj i dodaj wędzoną rybę w kawałkach. Bułkę tartą przesmaż na maśle, aż będzie złota i chrupiąca, a następnie osusz na papierze do pieczenia.
Makaron dodaj do sosu i podgrzej wszystko na średnim ogniu. Dodaj sól, pieprz i koperek. Podawaj posypane świeżym koperkiem i prażoną bułką tartą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl- Makaron z sosem z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką