Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D

autor: , kategoria: serniki , dodano: 2009-12-30
  • Mniam: 10
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
    Mniam: 10
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
  • Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
    Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
  • Mniam: 7
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
    Mniam: 7
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D

Składniki:

Przygotowanie:

Przepis troszkę zmodyfikowany zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia...od kiedy zagoscił po raz pierwszy w naszym domu...mąż uważa że to najlepsze ciasto jakie jadł :D

To połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i sera białego.
Prostwe w wykonaniu nie może się nie udać!
Sekret ! Wybrać dobry ser President lub taki w kubelku do serników ;)

Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i cacao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.
(inne też sprawdzony sposób: ostatnio robiłam z masy serowej kulki łyzką do lodów...w przekroju wyszły fajne fale kulowe ;) )

Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka).

Polecam ciasto rozpływa się w ustach i szybko znika :)

    Śr. ocena: 4.74 / recenzji: 37 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-30 10:32:50
    zlosliwiec
    4
    Absolutnie tak poproszę Połączenie moich ulubionych smaków sernikowo-czekoladowych. Brawo za trafienie w smak!
  • pysiamn, 2009-12-30 11:03:54
    pysiamn
    Złosiu ciesze się bardzo jutro rano robię na domową imprezkę :P
    Odkroję po kawałeczku dla Ciebie i Agi hihi

    (:
    Komentarz
  • vesenka, 2009-12-30 11:55:59
    vesenka
    11
    U mnie mówi się na to ciacho poduszkowiec, ze względu na kształt, gdy masa serowa opada, a ciemne ciasto tworzy poduchy
    Lubię to ciasto. Mam tylko małą sugestię, jeśli ubijesz oddzielnie :
    żółtka z połową cukru, olejem i wodą
    i
    białka z resztą cukru
    i dopiero potem delikatnie wymieszasz i dasz resztę składników, to ciasto kakaowe będzie jeszcze bardziej puszyste i delikatne.
  • HAMALIELKA, 2009-12-30 18:13:12
    HAMALIELKA
    Wygląda nadwyraz samkowicie , nawet pokusilabym sie o własne spróbowanie tego wyrobu. Brawo
    Komentarz
  • zuzaneczka, 2009-12-30 22:39:55
    zuzaneczka
    zachęcające zdjęcie, na pewno wypróbuję
    Komentarz
  • AgaZ, 2010-01-01 16:40:55
    AgaZ
    1
    Oooo taki fajny przepis, a mi umknął. Dodaję do ulubionych i zrobię w przy najbliższej okazji. Dzięki za rewelacyjne zdjęcia i dokładny opis.
  • Sweetys, 2010-01-04 14:51:33
    Sweetys
    Wygląda oszałamiająco, smak musi być podobny.
    Komentarz
  • kasiasiar, 2010-01-05 18:32:50
    kasiasiar
    wygląda smakowicie i pewnie tak tez smakuje. chyba będzie mi się śniło dopóki nie upiekę i nie spróbuję
    Komentarz
  • Mijalea, 2010-01-07 09:18:47
    Mijalea
    To ciacho wyglada bardzo apetycznie, a na dodatek przepis jasny i klarowny. Na pewno wyprobuje!
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-07 10:24:29
    kropka75
    3
    Na liście ulubionych. Pięknie wygląda i tak smakowicie, że postanowiłam zrobić w weekend.

    Tylko nie rozumiem jak z tej kratki wychodzi taki efekt. Ono samo wlewa się pod tę ciemną warstwę, że wygląda jakby to ciemne było nakładane pasami??
  • pysiamn, 2010-01-08 09:09:14
    pysiamn
    No to jeszcze raz : Kropeczko :

    Na surowe ciasto wlane do formy ...wyciskamy pasy ...pionowe i poziome... na 2 fotce poziomych nie widać bo troszke mi się zapadły ale w przekroju są jak na fotce 1
    A inny sposób jak pisałam w opisie na surowe ciasto w blaszce nakładać serowe kule np łyżką do lodów one też troszkę się zapadną ... ale po przekrojeniu jest piekny kształt ...falllllll ...mam fotkę ...ale już nie mam mozliwości dodania
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-09 10:58:17
    kropka75
    Czyli efekt z foty głównej zrobi się sam... tzn. tak jak piszesz, pozapada się tak ładnie. Rozumiem.

    To idę po ser i kakao, i będę modzić. Dzięki... Pochwalę się co mi wyszło.
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-12 13:06:54
    kropka75
    No i zapomniałam się pochwalić.
    Ciasto jest naprawdę przepyszne. Zjadłam sama prawie całą blachę. Jeszcze na ciepło zaczęłam. /Niestety wtedy ser wypływał i musiałam poczekać./

    Pysiamn -
    Czy u Ciebie ten serek też jest na początku taki mokry i lejący? U mnie dopiero po wystygnięciu dało się ciacho pokroić.
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-13 14:18:44
    pysiamn
    Kropeczko już odpisałam na PW ...ale tu też napisze dla innych
    Ja nigdy ciepłego ciasta nie kroję....
    Ale jak ostygnie to nic nie wycieka !
    Ciasto czekoladowe musi być wilgotne i puszyste...a masa wilgotna, delikatna bez grudek ...o smaku budynio-woserowym

    Ciesze sie że smakowało (:
    Komentarz
  • mk_cafe, 2010-01-13 15:30:04
    mk_cafe
    1
    Ciasto super!
    Przepis świetnie rozpisany i rzeczywiście wychodzi!
    Ja bym się pokusiła o jakąś warstwę owocową...
    Myślę, że następnym razem przed nałożeniem kratki z masy serowej wcisnę (mam specjalna "strzykawkę" do zdobienia tortów) dżem morelowy po przekątnej na zmianę z masą... Mmm... czekolada, ser i owoce, czego chcieć więcej?!
  • kropka75, 2010-01-17 11:54:16
    kropka75
    A mnie zmuliła sama myśl o dżemie w tym cieście. Zwłaszcza w takiej ilości.
    Tylko dla baaaardzo słodkolubnych to będzie danie.
    Komentarz
  • Kiciolda, 2010-01-20 13:13:02
    Kiciolda
    Czy do masy serowej na pewno nie dodaje się wcale jajek?
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-20 13:21:26
    pysiamn
    Kiciolda w tym przepisie zapewniam że NIE
    Już kilka wizażanek go robiło ... i im rowiez wyszlo smakowite ...więc polecam
    Komentarz
  • karolcia198506, 2010-01-25 12:50:40
    karolcia198506
    Super ci wyszło, już wiem co upiekę na niedzielę zdam relację jak wyszło i od razu ocenię
    Komentarz
  • moniapap, 2010-01-28 15:11:53
    moniapap
    wygląda super!!! jutro napewno go zrobię! już dodałam do ulubionych
    Komentarz
  • mww, 2010-01-29 09:34:53
    mww
    Uwielbiam takie placki... czy do przepisu wkradł się błąd? bo podano 2 cukier, raz 180 g, a drugi 100 g..
    Komentarz
  • yugoslavia, 2010-01-29 10:26:14
    yugoslavia
    2
    Wygląda i pewnie smakuje rewelacyjnie. Połączenie sera i czekolady ubóstwiam ( ostatnio robiłam takie muffiny ).
    Coś czuje, że następny weekend należy dp "poduszkowca" .
  • Dotka90, 2010-01-29 11:13:33
    Dotka90
    mmw - nie wkradł się żaden błąd
    Pierwszy cukier (180g) dodajemy do jajek, a ten drugi cukier (120g) dodajemy do masy serowej
    Komentarz
  • Dotka90, 2010-01-29 11:14:07
    Dotka90
    mww* znaczy się :P

    P.S. Ciasto wygląda super, jutro będę piekła
    Komentarz
  • Zuzanna32, 2010-01-29 11:19:13
    Zuzanna32
    Mam pytanko te pieczenie to w prodiżu czy w piekarniku??Ja mam piekarnik grzany z dołu i góry ale moze ustawic inne opcje,wiec jak to piec??
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-29 12:44:25
    pysiamn
    mww tak jak pisala Dotka do ciasta 180 cukru a ta druga porcja do masy serowej

    Zuzanna a jak normalnie pieczesz ciasta ????
    Ja piekłam w normalnym piekarniku na pieczenie od góry i dołu .... A u Ciebie jak piec ???? ;/ Skoro inne ciasta wychodzą ci to to też musiii :d
    Komentarz
  • Dotka90, 2010-01-30 11:34:49
    Dotka90
    A ja mam takie troszkę durne pytanie, ale co ciasto to inaczej jest - czy blaszkę trzeba wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem i posypać bułką tartą, żeby nie przywarło do blaszki, czy wystarczy ją posmarować masłem? Bo później też nie chcę, żeby mi ciasto do papieru przywarło
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-30 13:08:21
    pysiamn
    Dotka ja najczęściej smaruje delikatnie masłem i daję papier czasem też pieklam bez papieru i też jest GIT ...bulka nigdy nie posypuje
    Komentarz
  • Dotka90, 2010-01-30 15:32:59
    Dotka90
    Ciasto gotowe
    Tylko zastanawiam się, czy aby ta masa serowa spłynęła mi na dół tak, jak trzeba, bo z tego, co widzę, to spłynęła tylko część, a reszta jest na górze i nawet bez przekrawania widać, że na górze jest krateczka, czy to tak powinno być?
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-30 15:51:30
    pysiamn
    Jak na górze jest krateczka to idealnieeeeeee ....
    Brawooo....ale poczekaj z krojeniem aż ciasto dobrze ostygnie !

    Smacznegoooooo ...napisz czy smakowąło
    Komentarz
  • Dotka90, 2010-01-30 15:59:59
    Dotka90
    oo, to dobrze, bo już się bałam, że to nie tak, jak trzeba :P Trochę krzywa ta krateczka, ale już trudno, ważne, żeby dobre było :P
    Na razie mi tu pachnie na cały dom, a mnie aż skręca, żeby spróbować, ale czekam grzecznie aż całkiem ostygnie
    Komentarz
  • Dotka90, 2010-01-30 17:30:40
    Dotka90
    1
    Ciasto jest przepyszne! Na pewno przepis zagości w moim domu
  • addicted to wizaz, 2010-01-30 18:56:54
    addicted to wizaz
    1
    Chociaż nie udało mi się zrobić aż tak ładnej krateczki to ciasto i tak było przepyszne. Serniki uwielbiam, więc to ciasto na pewno jeszcze nieraz zagości na moim stole
  • zabkania, 2010-01-31 17:51:43
    zabkania
    1
    dzsi zrobilam swoje pierwsze ciasto od 6 lat wyszlo pyszne juz 3/4 blachy nie ma, napewno jeszcze u mnie w domu zagosci. Tylko ze za sugestia vesenka ubijam osobno białko i zółtko pozdrawiam
  • _Gosiaczek_, 2010-02-04 11:24:00
    _Gosiaczek_
    12
    Pozwolę sobie przeliczyć gramaturę składników, ponieważ w takiej wersji nie lubię, bo nigdy nie wiem ile czego dodawać
    Może komuś też się przyda:
    mąka - 220 - 1 i 1/3 szklanki
    cukier - 180 - 2/3 szklanki
    olej - 125 - 8 łyżek
    woda - 125 - 0,5 szklanki
    cukier do masy serowej - 100 - 0,5 szklanki

    Również potwierdzam oddzielnie ubicie żółtka i białka wychodzi bardzo puszyste.
    Dziękuję za ten przepis, że też go wcześniej nie znałam )
  • malenstwo5, 2010-02-07 12:14:07
    malenstwo5
    1
    Ciasto przepyszne !
    Właśnie upiekłam i jem gorące
    Białka ubijałam osobno.
  • Sandra89, 2010-02-16 11:23:57
    Sandra89
    Nic więcej do szczęścia, ser i czekolada
    Komentarz
  • whitesnake84, 2010-02-16 20:47:05
    whitesnake84
    Samo zdjecie sprawia, ze mam ochote polizac monitor. Zawsze na swieta taki robimy w domu, super.
    Komentarz
  • bluegirl, 2010-02-26 13:38:36
    bluegirl
    2
    I ja robiłam to ciasto wiele razy.
    Poznałam poduszkowiec dzięki vesence, podawała ten przepis na forum Perfumy czy też swoim blogu i od tamtej pory często je robię.
    Uwielbiam ciasta które szybko się robi i uwielbiam ciasta z kakao, ciemne ciasta są rewelacyjne .

    Jest super na gorąco, ale ja prawie wszystkie ciasta jem na gorąco, bo na zimno już nic nie zostaje
  • AgaZ, 2010-03-19 18:33:15
    AgaZ
    Zrobiłam dzisiaj ciasto. Jajka ubijałam razem, ale i tak wyszło bardzo puszyste i z krateczką na górze. Użyłam sera President jak radziła pysiamn.
    Przepis bardzo łatwy. Ciasto na 5+
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-03-20 09:14:17
    pysiamn
    Aga ja też zawsze ubijam jajka razem ;P Cieszę się że smakowało Mój mąż uważa że jest warte grzechu
    Komentarz
  • diamondbabe, 2010-03-22 21:32:01
    diamondbabe
    apetyczne, dodaje do ulubionych
    wkrotce wyprobuje
    Komentarz
  • niezniszczalna, 2010-04-08 22:01:17
    niezniszczalna
    1
    Kupiłam składniki wg zaleceń, ciasto wyszło doskonałe! Miękkie, wilgotne, masa serowa bardzo smaczna, odpowiednio słodkie plusy za fotki, dobry opis i sugerowanie jakie skłądniki są dobre Proszę o więcej
  • ewaw71, 2010-04-09 19:57:48
    ewaw71
    Fajny pomysł na serniczek
    Komentarz
  • cherryl, 2010-04-18 00:54:38
    cherryl
    mam pytanie, czy budyń trzeba wczesniej zrobić jak sie go dodaje , czy poprostu wsypać proszek? : <
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-04-18 11:21:55
    pysiamn
    wsypac proszek
    Komentarz
  • aplikacja24, 2010-04-29 11:47:17
    aplikacja24
    1
    Genialny przepis. Ciasto zrobiło wrażenie nawet na bardzo wymagających gościach
  • pysiamn, 2010-04-29 18:16:17
    pysiamn
    Aplikacja cieszę się ...mówilam na PW że gwartuje Ci że wyjdzie Pozdrawiam
    Komentarz
  • Yoolia, 2010-04-30 12:46:16
    Yoolia
    -1
    Skusiłam się i zrobiłam.
    Niestety masa serowa wyszła wodnista. Wylałam z niej pseudo kratkę, masa od razu zginęła gdzieś pod spodem, oczywiście wyszedł zakalec, nie do zjedzenia.
  • pysiamn, 2010-04-30 13:49:39
    pysiamn
    Yoolia jesteś pierwszą osobą, której ten przepis nie wyszedł :? Może to wina sera !? Na pewno brałaś taki gotowy mielony do Serników tj: Prezident czy w wiaderku np.Milk Land z Tesko ???
    Komentarz
  • Yoolia, 2010-04-30 16:00:48
    Yoolia
    napewno mielony, specjalny do serników ale już nie pamiętam jakiej firmy, bardzo możliwe, że było to ser biedronkowy w wiaderku, na zmianę kupuje go z presidentem. Inne serniki z tych serów mi wychodzą też się dziwię, że ten mi nie wyszedł, tak go tu chwalicie.
    Komentarz
  • libra777, 2010-05-22 13:58:36
    libra777
    1
    U mnie to ciasto to poduszkowiec jest proste w wykonaniu, szybko się robi , nie drogie i wszyscy je uwielbiają , znika w mgnieniu oka.
    Robiłam też w formie babeczek, też wyszło super, tylko ser musi być z tych gęstrzych np.Juliko lub dr.Oetker
  • Sahira, 2010-05-22 14:53:06
    Sahira
    1
    Dziękuję za przypomnienie mi mojego ulubionego ciasta - moja mama kiedyś często go piekła, ale przepis gdzieś zaginął. Placuszek jest przepyszny, dla mnie niebo w gębie!!! U mnie w domu nazywaliśmy go "cielak" ze względu na jasne, serowe "łatki".
    Polecam!
  • ignorantka007, 2010-06-01 15:13:01
    ignorantka007
    0
    Piekłam ciasto, smakuje bosko, szybko znikło Przepis przejrzysty, łatwy, zrobię jeszcze nie raz.
  • muffinka84, 2010-06-15 14:34:14
    muffinka84
    Zapowiada się ciekawie , dodałam do ulubionych. Mam jedno pytanko, może ktoś wie jakie wymiary formy są idealne do tego ciasta?
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-06-15 23:09:12
    pysiamn
    muffinko ja piekę zazwyczaj w takiej 22x32cm
    Komentarz
  • muffinka84, 2010-06-16 12:53:08
    muffinka84
    Dziękuje za szybka odpowiedź , to się dobrze składa bo taka posiadam w swoim zbiorze. W weekend będę piekła.
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-06-16 13:38:59
    pysiamn
    Muffinko to powodzenia i podziel się potwm wrazeniami :P
    Komentarz
  • Madziulek_90, 2010-07-13 20:40:43
    Madziulek_90
    0
    Zrobiłam dzisiaj po raz pierwszy i wyszło pyszne Szybko i łatwo się je robi, użyłam twarogu Pilos Niestety wzięłam za dużą foremkę i jest płaskie, następnym razem mniejsza albo podwójna ilość składników
  • muffinka84, 2010-07-26 17:57:08
    muffinka84
    1
    Zrobiłam, spróbowałam i wiem jedno że to CUDO zagości u mnie na stałe. Łatwo się je robi, rewelacyjnie smakuje i zawsze wychodzi. Masz rację pysiamn ze to ciasto szybko znika wręcz z prędkością światła.
  • m_ilka17, 2010-08-06 11:24:55
    m_ilka17
    Znam podobne ciasto, myślałam nawet, że jest takie same, ale sprawdziłam składniki i jednak się znacznie różnią, szczególnie masa serowa. Nie pozostaje mi więc nic innego jak wypróbować Twoją wersję i porównać. Tą moją często robię i rodzinka bardzo lubi, ale może Twoja będzie jeszcze lepsza
    Komentarz
  • anulinka2009, 2010-08-30 17:23:27
    anulinka2009
    1
    Upiekłam pierwszy w życiu sernik. Półtorej godziny temu wyjęłam go z pieca... i właśnie się skończył).
    Mój TŻ pytał, czy upiekę jutro jeszcze jeden.
    Upiękę, pewnie nie jutro, ale szybko. Dodam jeszcze bakalie do smaku. Bradzo udany przepis i łatwy w wykonaniu. Użyłam twarogu President, wprawdzie wiaderko ma 450 g sera, ale starczyło.
    Polecam, nie tylko początkującym gospodyniom.
  • wrona88, 2010-09-10 21:35:18
    wrona88
    0
    Mi ciasto wyszło bardzo dobre!!!!
    Tylko nie urosło jakoś bardzo.....
    I ten ser baaardzo sie zapadł moze robiłam za grube te linie... nie wiem
    Ale ogólnie pychotka.
  • Castia, 2010-09-27 10:45:51
    Castia
    0
    był pysznyyyy, zrobilam na niedzielę a w sobotę już nie było
    tyle tylko ze nie wyszedl mi jak powinien, ciasto wyrosło, a ser poszedł na dno i ciezko było nawet ukroić. co zrobiłam źle?
  • marlena_m, 2010-09-27 14:25:47
    marlena_m
    Ślinka już mi leci, w sobotę spróbuje przepisu i dam znać jak wyszło.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-09-27 19:36:10
    ewelline
    ciekawie to wygląda! na pewno wypróbuje i ocenie!!
    Komentarz
  • Adkara, 2010-09-28 10:59:08
    Adkara
    2
    Zrobiłam to ciacho i powiem, że jest pyszne!
    Białka ubiłam oddzielnie, żeby masa była bardziej puszysta. Ciasto robiłam w tortownicy, bo nie miałam blachy.
    Zrobiłam je na urodziny chrześnicy. Ciekawe czy gościom zasmakuje
    Przyznam, że to moje pierwsze pieczone ciasto, udało się
  • Madaaa, 2010-10-30 13:49:26
    Madaaa
    A co z budyniem? Mamy go zrobić wg przepisu, czy prosto z torebki ten proszek wsypujemy do sera i miksujemy ?
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-10-30 14:26:11
    pysiamn
    Madaaa już to pytanie padło wcześniej ...
    Budyń sypki z torebki dodajesz do sera i mieszasz ....
    Komentarz
  • Pluchaa, 2010-12-09 13:43:13
    Pluchaa
    0
    Przepyszne ciasto! Ulubiony sernik wszystkich. Już musiałam rozdać przepisy, bo tak posmakował.
    Piekę zawsze z podwójnej ilości składników, a znika w jeden dzień.

    Ja zawsze ubijam osobno białka, później dodając białka, żeby było bardziej puszyste. Czasami robię też z budyniem śmietankowym i dodaje cukier wanilinowy.
  • meryska, 2011-01-11 14:50:32
    meryska
    2
    Dla mnie ciasto BOMBA!! pycha i mega łatwe, wielkie dzieki za przepis Wszystkim domownikom smakuje.Pozdrawiam i nieskromnie poprosze o wiecej takich przepisow;p;p
  • vild, 2011-02-06 08:45:28
    vild
    0
    bardzo dobre ciasto, robilam je juz jakis czas temu, wkrotce czas na powtorke mniam
  • Lucy88, 2011-02-11 17:48:59
    Lucy88
    dziewczyny ale ten budyń to proszek z serem zmiksować nie ugotowany ?
    Komentarz
  • vild, 2011-02-11 18:08:01
    vild
    Lucy88
    pozwole sobie zacytowac pysiamn: już to pytanie padło wcześniej ...
    Budyń sypki z torebki dodajesz do sera i mieszasz ....
    Komentarz
  • wisnia1010, 2011-02-13 18:25:35
    wisnia1010
    na jakich rozmiarow blaszke podana jest ilosc skladnikow ?
    Komentarz
  • SabinaD, 2011-02-20 19:57:52
    SabinaD
    Mam pytanko czy jesli dam 1kg sera to wystarczy jeden budyn czy moze dac dwa?
    Komentarz
  • SabinaD, 2011-02-22 19:13:53
    SabinaD
    I kicha ... zrobilam i wyszedl miejscami zakalec, i ciasto mi nie wyroslo niewiem dlaczego a takie byloby pyszne w calosci...szkoda(((
    Komentarz
  • Dotsiq, 2011-04-10 01:28:13
    Dotsiq
    Chyba jestem pierwszym facetem piszącym tu komentarz :P
    Przepis mi sie baaaardzo podoba! kocham takie ciasta! Na pewno zrobię i dam koment
    Komentarz
  • diana-42, 2011-04-18 17:22:17
    diana-42
    Przepis zachęcający, chcę wypróbować na święta. Nikt nie napisał na jakiej wielkości blaszkę to się mieści, proszę pomóżcie.
    Komentarz
  • pysiamn, 2011-04-19 07:25:32
    pysiamn
    [b]SabinaD[b] nigdy mi nie wyszedł zakalec a robiłam w 2ch różnych piekarnikach Amica i Samsung
    [b]Dotsiq[b] czekamy na koment
    [b]diana-42 [b] Ja mam blachę 30x25cm
    Komentarz
  • dyta19, 2011-07-05 19:53:36
    dyta19
    1
    pyszności wszystkim smakowało.
  • kobieta_wamp, 2011-07-29 23:53:14
    kobieta_wamp
    Mi niestety wyszedł zakalec nie wiem dlaczego, może wina sera? Hmm.. ale nie poddam się i spróbuję jeszcze raz! mam nadzieje, że z innym serkiem mi wyjdzie
    Komentarz
  • Evelusia, 2011-08-03 22:24:27
    Evelusia
    Ciekawie to wygląda, pewnie tak samo smakuje
    Komentarz
  • Albena, 2011-08-08 21:29:31
    Albena
    1
    Dziękuję za rewelacyjny przepis, ciasto jest przepyszne i wilgotniutkie jak w opisie

    Muszę jednak powiedzieć, że trzymałam je w piekarniku prawie 55, a nie 40 minut i że wyszło dość płaskie...
    Następnym razem sypnę chyba ciut więcej proszku do pieczenia

    Ps. Niezła zabawa z wyciskaniem tych pasków, to wcale nie takie proste! :P
  • aleksaa, 2011-09-30 16:19:47
    aleksaa
    1
    Robiłam wszystko jak w opisie, kratka niestety szybko się zapadła w cieście i nie wyglądało ono tak efektownie jak Twoje. Ser opadł na sam dół i kratki w ogóle nie widać.

    Ciasto owszem, wilgotne ale mnie smakiem nie powaliło. Robiłam je na swoje urodziny i nie byłam zadowolona z rezultatów. Po komentarzach myślałam że jest to ciasto "pewniak".
  • Ervisha, 2011-10-05 15:29:06
    Ervisha
    Wygląda ślicznie i pewnie tak samo smakuje Muszę wypróbowac
    Komentarz
  • przytulanka87, 2011-10-09 10:35:24
    przytulanka87
    1
    Przepis na 5teczkę

    Robiłam to ciasto wczoraj wieczorem

    Zrobienie ciasta nie zajęło mi wiele czasu i nie sprawiło też żadnych trudności

    No i jest przeeepyszne....smak sera świetnie łączy się ze smakiem kakaowego biszkoptu
  • ornella, 2011-11-24 12:40:09
    ornella
    Pomocy!
    Potrafie wszystko ugotowac,ale jestem taki antytalent do pieczenia ciast! Chce sie jednak skusic na to ciacho,bo jest tak wychwalane,a moja mama ma niedlugo urodziny i moze jej zrobie przyjemnosc i niespodzianke!
    Ale ja sierota,nie rozumiem kompletnie w jaki sposob robi sie te kratke,czyli ten wzor!
    Moze ktos mi to wytlumaczy nieco dokladniej!
    Dzieki 100-krotne z gory!
    Komentarz
  • ornella, 2011-12-02 12:18:02
    ornella
    Juz,juz wiem! Myslalam ze sie przeklada raz ciemne, raz jasne ciasto Zrobilam i nawet mnie beztalenciu wyszlo. Bardzo ladnie sie prezentuje w przekroju,ale niestety ciasto wyszlo mi nieco suche Hmmm...?
    Komentarz
  • ornella, 2011-12-26 16:07:12
    ornella
    1
    no coz,zrobilam po raz 3,wyszlo znowu suche i tym razem to tego bardzo plaskie,moze 2cm...czy ja mam moze za duza blaszke?
    pozatym na fotce masa serowa jest tez w poprzeg ciasta,a jakim cudem tam sie znajduje?
    przeciez ser zapada sie tylko na dol.
    Nie umiem zrobic tego ciacha,szkoda...
  • rudaMenda, 2011-12-30 23:49:52
    rudaMenda
    świetne ciasto!
    http://bletka-staff.blogspot.com/
    Komentarz
  • eluchap, 2012-01-04 15:23:42
    eluchap
    Wygląda Pysznie
    Komentarz
  • Paula_86, 2012-03-02 11:26:47
    Paula_86
    1
    Ciasto rzeczywiście proste, szybkie i chyba nie może się nie udać, ja użyłam zwykłego chudego sera przemielonego dwa razy i też wyszło bez zarzutów.
    Uwielbiam serniki i ciasta kakaowe więc dla mnie to idealne połączenie, a z polewą czekoladową to już niebo w gębie
  • kaassiiaa90, 2013-10-15 13:06:45
    kaassiiaa90
    0
    będę robić, a co!
  • Kurczaczek 88, 2013-10-31 17:44:40
    Kurczaczek 88
    0
    Ciasto dziś zrobiłam po raz pierwszy. Przepis jest świetny!
    Ciasto wyszło idealne a mąż który nie przepada za słodkościami od razu zjadł cały pasek ! Polecam wszystkim , nawet osobom z małymi zdolnościami kulinarnymi - tak jak poprzedniczki twierdzę, że ciasto nie może się nie udać !
  • HankaAnkaMama, 2013-11-20 16:26:26
    HankaAnkaMama
    Wygląda rewelacyjnie!
    Komentarz
  • paulaxw, 2014-01-22 22:32:15
    paulaxw
    O rany mega! Jutro robię
    Komentarz
  • Rozi_chan, 2014-11-29 18:18:44
    Rozi_chan
    Nie wyszło mi tak fajnie, jak tu na zdjęciach, ale połączenie sera z budyniem smakowało fajnie^^
    Komentarz
  • chloe_chloe, 2014-12-29 13:59:55
    chloe_chloe
    0
    Robiłam już kilka razy i zawsze wychodzi! ciasto jest przepyszne! dziękuje za przepis
  • Estera May, 2015-02-13 11:23:36
    Estera May
    0
    zajadałabym wyglada smacznie!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe