Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2017-10-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekane Mini rurki 5 warzyw
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Składniki:

  • • Makaron Lubella Mini rurki z warzywami 1 opakowanie 400g
  • pomidory ½ kg
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 sztuka
  • nać pietruszki 1 pęczek
  • mozzarella 250g
  • passata pomidorowa Łowicz 100g
  • olej rzepakowy uniwersalny 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, następnie smaż na rozgrzanym oleju. Pomidory hartuj gorącą wodą. Obierz je ze skórki i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie drobno pokrój, po czym dodaj do cebuli i czosnku. Dolej passatę pomidorową Łowicz. Całość duś na małym ogniu przez kilka minut. Dodaj posiekany koperek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

Do sosu dodaj makaron i dokładnie wymieszaj lub pozwól wymieszać dziecku. Następnie umieść całość w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Dziecko może teraz porwać paluszkami mozzarellę i posypać nią danie. Piecz całość w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 20 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Naleśniki zapiekane z pieczarkami, kurczakiem i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem