Sos waniliowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2009-12-30
  • Sos waniliowy

Składniki:

  • śmietana kremówka [300 ml]
  • cukier puder [50 g]
  • wanilia (1 laska)

Przygotowanie:

Wanilię drobno posiekać. W do garnka wlać śmietanką dodać wanilię i lekko podgotować, pod koniec dodać cukier puder i dokładnie wymieszać, aby nie było żadnych grudek.
Sos idealnie pasuje do wszelkich słodkich przystawek, owoców, deserów, ciast np. szarlotki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem