Bruschetta z pieczoną dynią i papryką

autor: , kategoria: grzanki , dodano: 2017-10-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bruschetta z pieczoną dynią i papryką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bruschetta z pieczoną dynią i papryką

Składniki:

  • • 1/4 średniej dyni hokkaido (ok. 350 g)
  • • 1 duża papryka (ok. 250 g)
  • • 6 pomidorów suszonych z oleju
  • • 6 łyżek pestek dyni
  • • olej lniany, dyniowy lub oliwa z oliwek
  • • ok. 1/2 łyżeczki soli
  • • 2–3 ząbki czosnku
  • • pieprz, np. czerwony w ziarenkach
  • • bułka solanka, żytnia lub inne pieczywo
  • • ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
  • • pomidory koktajlowe
  • • pestki dyni
  • • rukola
  • • tymianek świeży

Przygotowanie:

Dynię i paprykę oczyść z nasion, pokrój w kostkę. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 160°C i piecz warzywa do miękkości ok. 20 minut (z termoobiegiem). Ostudź. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Czosnek obierz i daj go do miski blendera lub miksera. Dodaj upieczone warzywa oraz pestki dyni. Wsyp sól oraz miksując dolewaj olej lub oliwę, aż do odpowiadającej ci konsystencji. Pieczywo pokrój w kromki i podpiecz je na suchej patelni lub w tosterze. Wlej na patelnię 1 łyżkę oleju i podpiecz pomidory koktajlowe. Ciepłe pieczywo podawaj z pastą oraz warzywami.

    Śr. ocena: 1.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Bruschetta z pieczoną papryką

Komentarze

  • lowcatrolli, 2018-01-28 06:27:41
    lowcatrolli
    0
    Spamerska reklama a nie przepis.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką