Pory z majonezem

autor: , kategoria: surówki, kuchnia polska , dodano: 2009-12-30
  • Pory z majonezem

Składniki:

Przygotowanie:

Pory posiekac na drobne kawaleczki, przesypac do naczynia, dodac majonez i dokladnie wymieszac az składniki się połączą. Przyprawic pieprzem do smaku. Gotowe. Smacznego.

    Śr. ocena: 4.30 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • paulina150528, 2010-01-03 20:34:41
    paulina150528
    2
    Jedna z moich ulubionych surówek.Prosta i szybka w wykonaniu.Jednocześnie ma wyrazisty smak.Nie rozumiem tylko czemu akurat ma być koniecznie kielecki majonez?Ja go akurat nie lubie.
  • Ashira, 2010-01-03 20:48:49
    Ashira
    3
    ja preferuję pora pokrojonego w plastry, ujmuje mnie jak cudnie się rozwarstwiają.
    aby ograniczyć jego ostrość można w sicie przelać wrzątkiem.
    majonez ja wolę zupełnie inny a i do ostrego pora uważam, że bardziej pasuje delikatny i kremowy.
    nie dodawałabym już pieprzu,a jeśli już to ewentualnie białego, jest delikatniejszy.
    i troszkę bym posoliła do smaku
  • hihi, 2010-01-06 08:46:48
    hihi
    2
    Jako dziecko uwielbiałam tę sałątkę i jadłam ja w przerażających ilościach, a później zionęłam jak smok.

    U mnie w domu, zależnie od smaku domowników, czasami dodawano do tej sałatki także posiekane jajko na twardo, które nadawało jej zupełnie nowego smaku.
  • anomaly, 2010-01-13 11:04:53
    anomaly
    2
    Uwielbiam pora w połączeniu z majonezem. Pycha
  • aaliyah, 2010-01-14 13:44:06
    aaliyah
    Paulina, ja osobisci wlasnie majonez Kielecki uwielbiam, ale ze koniecznie Kielecki to napisalam troche z przymruzeniem oka. Mi sie w nim podoba to, ze jest dosc pikantny w porownaniu do innych i dostatecznie slony wiec nie trzeba juz dosalac.

    Ashira, zgadzam sie z Toba ze mozna przelac pory wrzatkiem, sa wtedy bardziej miekkie i delikatniejsze dla wrazliwych zoladkow.

    Hihi, z jajkiem tez musi byc pycha. Sprobuje!
    Komentarz
  • Prisha, 2011-09-18 13:01:54
    Prisha
    -1
    Dla mnie obowiązkowo muszą być jaja na twardo .
    Żeby por zmiękł trzeba go uprzednio posolić i odstawić na 20 minut.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem