Polędwica z rosołu z makaronem i warzywami

autor: , kategoria: z wołowiny , dodano: 2017-11-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Polędwica z rosołu z makaronem i warzywami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Polędwica z rosołu z makaronem i warzywami

Składniki:

  • Makaron Lubella Krajanka 1 opakowanie
  • polędwica wołowa 600g
  • kapusta włoska ¼ sztuki
  • marchewka 2 sztuki
  • pietruszka 2 sztuki
  • seler 1 bulwa
  • jabłko 1 sztuka
  • natka pietruszki
  • chrzan Krakus 1 słoiczek
  • koncentrat bulionu drobiowego Krakus 0,5l
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Polędwicę oczyść i pokrój na 4 grube plastry, posól i popieprz. Warzywa pokrój na kawałki i ugotuj w rosole przez ok. 15 minut – z liściem laurowym i zielem angielskim. Dodaj polędwicę i podgrzej przez ok. 1-2 minuty, a następnie zdejmij z ognia. Utrzyj jabłko na tarce i wymieszaj z chrzanem. W zależności od tego jaką lubisz polędwicę (krwistą lub nie) trzymaj ją przed podaniem odpowiednio długo w gorącym rosole – ale nie gotuj, bo będzie twarda.
Odcedź warzywa z rosołu. Podawaj z gorącym makaronem Lubella Krajanka, warzywami posypanymi posiekaną natką i polędwicą przekrojoną na pół oraz z sosem chrzanowo-jabłkowym obok.

    Śr. ocena: 0.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Sałatka z arbuza - Joanna Bielak

Komentarze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką