Carpaccio z łososia

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2009-10-24
  • Carpaccio z łososia

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, pokroić w cienkie płatki, skropić sokiem z cytryny. Plastry łososia posmarować majonezem, rozłożyć na nich pieczarki, posypać koperkiem, solą i pieprzem. Zwinąć w roladki, podawać udekorowane liśćmi sałaty.

    Śr. ocena: 1.14 / recenzji: 7 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Kostka09, 2009-12-20 21:49:12
    Kostka09
    przepis chyba nijak się ma do zdjęcia...?? oprócz łososia..
    Komentarz
  • mk_cafe, 2010-01-11 18:22:32
    mk_cafe
    7
    Nie dość, że zdjęcie nie takie, to i nazwa niewłaściwa! Carpaccio powinno być z surowej ryby! I zupełnie inaczej wtedy smakuje.
    No nic... przekąska o nieznanym wyglądzie i nazwie ostatecznie wypada średnio - próbowałam. Szkoda, że dopiero na talerzu pomyślałam, że pieczarki mogłyby być marynowane, a nie surowe... Może to by pomogło?
  • kulbit, 2010-01-15 11:52:50
    kulbit
    4
    zdjecie przedstawia co innego niż opis..
    w opisie nie pojawiły sie pomidorki koktailowe, które są umieszczone w składnikach...
    Tak jak wyzej łosoś powinien byc surowy!
    I na boga bez majonezu!!!
    aaa i bez pieczarek
    nie no w ogole wszytsko nie tak!
    Co to ma niby byc?
  • gaga87, 2010-01-15 14:59:14
    gaga87
    2
    Gdybyś chociaż napisała, że zdjęcie przedstawia coś innego... po co tak oszukiwać?
  • earring, 2010-01-31 19:37:03
    earring
    2
    Tak jest duuużo niedociągnięć.
    Dwa punkty tylko za to że uwielbiam łososia
  • ZAQOCHANA, 2010-05-14 19:21:59
    ZAQOCHANA
    1
    Carpaccio robi sie tylko i wylacznie z surowej ryby lub surowego miesa!! Na zdjeciu pierwsze co widze to RUCOLA ,a w skadnikach nie zostala nawet podana? Pieczarki i surowy losos to nie jest najlepszy pomysl...
  • brommba, 2010-05-16 21:33:30
    brommba
    3
    Bardzo lubię łososia, ale zdjęcie to chyba z innego potrawy ?
  • Lilka81, 2014-01-08 13:02:08
    Lilka81
    0
    Ja polecam świeżego łososia - filet - zasypać na 24h solą kamienną od góry i dołu. Po 24h spłukać wodą - i podawać krojonego od góry do dołu z kroplą soku z cytryną - nic więcej mu nie potrzeba ;]

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe