Deser ryżowy z mango

autor: , kategoria: desery owocowe , dodano: 2017-11-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Deser ryżowy z mango
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Deser ryżowy z mango

Składniki:

  • - Ryż 1 szklanka
  • Mango pokrojone w kostkę 1 sztuka
  • Cukier trzcinowy 1 łyżka
  • Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml
  • cukier waniliowy 1 opakowanie

Przygotowanie:

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką