Makaronowe kotleciki

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2009-12-31
  • Makaronowe kotleciki

Składniki:

Przygotowanie:

Spagetti gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Odlewamy,przelewamy zimna wodą,odsączmy na sitku i zostawimy do wystygnięcia.

Ostudzony makaron kroimy na drobno.
Cebule siekamy,szynke kroimy w drobną kosteczkę.

Mieszamy te trzy składniki z koncentratem pomidorowym,płatkami owsianymi,posiekaną natką pietruszki,oregano i dwoma jajkami.

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Z masy makaronowej która nam po zmieszaniu wyjdzie,formujemy kulki na kształt kotlecików mielonych.

Panierujemy najpierw w mące,później w jajku i na sam koniec w tartej bułce.

Przygotowane kotleciki smażymy na porządnie rozgrzanym oleju około
3-5 minut z każdej strony.

Ja dodatkowo do tych kotlecików podaje warzywa z woku albo polewam je sosem ziołowo-czosnkowym:)

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Rodzynka1989, 2010-01-18 21:39:35
    Rodzynka1989
    Naprawdę bardzo ciekawy przepis! Pierwszy raz słyszę o takim pomyśle. Ląduje do ulubionych. Ocenię jak kiedyś wypróbuję Na razie jestem pozytywnie zaskoczona. No i bardzo precyzyjny przepis
    Komentarz
  • paulina150528, 2010-01-18 22:55:24
    paulina150528
    Dziękuje Wbrew pozorom jest szybki w wykonaniu a do tego fajnie smakuje z jakimś mięskiem i sosikiem
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem