Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2017-11-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki:

  • • 1,5 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
  • • 6 jaj
  • • 100g żółtego sera w kawałku
  • • 1g kukurydzy konserwowej
  • • 1 łyżka szczypiorku
  • • 1 czerwona papryka
  • • 1 plaster pora
  • • 1 pomidor
  • • 1 szczypta soli i pieprzu
  • • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

1. Jajka wybijamy i „rozkłócamy”, czyli mieszamy, np. widelcem lub trzepaczką. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
2. Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
3. Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Muffinki reniferki FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką