Panga na porowym posłanku

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2009-12-31
  • Panga na porowym posłanku

Składniki:

Przygotowanie:

Pange rozmrażamy,skrapiamy sokiem z cytryny i osalamy.

Pory kroimy w talarki i podduszamy na rozgrzanym maśle.
Dodajemy do nich posiekaną natke pietruszki i koperek.Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.

Filety rybne obsmażamy z obu stron na porządnie rozgrzanym oleju.

Układamy na porach.

Śmietane,mąke i musztarde mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Plewamy nasza rybe.

Wstawiamy do rozgrzanego na 220oC piekarnika(polecam włączyc funkcje termoobiegu) i zapiekamy około 20 minut.

Ja często tak przygotowana rybe podaje z zapiekanymi ziemniakami lub ryżem z warzywami.Polecam również zrobienie do niej masełka ziołowego:)

Smacznego.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • malinka118, 2009-12-31 10:58:15
    malinka118
    2
    Przepis bardzo ciekawy. Niższa ocena za wybór ryby. Dużo lepsza smakowo i zdrowsza będzie sola, dorsz, czy mintaj.
  • paulina150528, 2009-12-31 12:07:38
    paulina150528
    Akurat podałam pange bo tak na początku robiłamale z czasem zmieniłam ją na inne ryby.Tu akurat jest dowolnośc jaka ona będzie,każda smakuje rewelacyjnie.
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2010-01-02 18:11:34
    zlosliwiec
    poprawiłem składniki - pilnuj ich prawidłowego wpisywania, bo jak ktoś będzie chciał wygenerować z nich listę zakupów to wyjdzie mu absolutny bałagan.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem