Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-11-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Składniki:

  • • 200 g płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • • 2 jajka
  • • 40 g roztopionego oleju kokosowego (+ odrobina do posmarowania foremek)
  • • łyżeczka bułki tartej do wysypania foremek
  • • 2 kwaśne jabłka (lub słodkie jeśli wolisz)
  • • 3 łyżki puree z dyni
  • • łyżka wody
  • • łyżka miodu z cynamonem
  • • 2 łyżki orzechów włoskich
  • • 2 łyżki nerkowców

Przygotowanie:

Piekarnik nastaw na 180 stopni C. W malakserze rozdrobnij płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Dodaj do nich jajka oraz roztopiony olej. Zagnieć, po czym wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką foremki na tartaletki wyłóż powstałym ciastem. Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. W tym czasie umyj i obierz jabłka. Pokrój je w kosteczkę i przełóż na nieprzywieralną patelnię. Dodaj łyżkę wody i miód. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Dodaj puree z dyni i duś jeszcze chwilkę, aż jabłka zaczną się rozpadać. Gotowy mus przełóż na upieczone tartaletki. Na wierzchu ułóż po kilka orzechów.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką