Babka bananowa

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2009-12-31
  • Babka bananowa

Składniki:

Przygotowanie:

Banany obrać, pokroić na kawałki i utrzeć ze śmietaną, połową cukru, szczyptą soli i skórką. Jajka utrzeć z resztą cukru, cukrem waniliowym i masłem na pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać stopniowo masę bananową oraz mąkę i wymieszać na jednolite ciasto. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy i piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Przygotować lukier: cukier puder utrzeć z rumem. Jeszcze ciepłą babkę polukrować.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • rozowo, 2010-03-21 15:43:32
    rozowo
    -4
    a nie wyjdzie zakalec?bo zadne bananowe ciasta nie chca mi wyjsc.a przepis b.fajny.przydałoby się jeszcze foto

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem