Ribollita z jarmużem i aldamerem

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2017-11-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ribollita z jarmużem i aldamerem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ribollita z jarmużem i aldamerem

Składniki:

  • • 2 średnie marchewki
  • • ½ selera naciowego
  • • 1 cebula
  • • 4 łyżki oliwy do zupy i 3 do grzanek
  • • 3 ziemniaki
  • • 1 puszka białej fasoli konserwowej
  • • ok. 2 l wody
  • • sól, płatki chili, świeży rozmaryn, tymianek do smaku
  • • 5-6 liści jarmużu
  • • 2-3 kromki czerstwego chleba
  • • 3 ząbki czosnku
  • • 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki

Przygotowanie:

Marchew pokroić w półkrążki, cebulę w kostkę, a seler w cząstki i wszystko chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać wodę, posolić i wszystko gotować do miękkości. Następnie dodać fasolę, pokrojony jarmuż pozostałe przyprawy i całość zagotować.
Pokrojony w plasterki czosnek podsmażyć na jasnozłoty kolor na dwóch łyżkach oliwy, wyciągnąć i dodać do zupy. Chleb poszarpać na niewielkie kawałki i podsmażyć na oliwie czosnkowej. Gotową zupę rozlać do miseczek, posypać starkowanym na grubym oczku aldamerem i czosnkowymi grzankami.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa jarzynowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem