TOSTY XXL Z BURACZANYM HUMMUSEM I JAJKIEM

autor: , kategoria: grzanki, kuchnia polska , dodano: 2017-11-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! TOSTY XXL Z BURACZANYM HUMMUSEM I JAJKIEM
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! TOSTY XXL Z BURACZANYM HUMMUSEM I JAJKIEM

Składniki:

  • Chleb tostowy pszenny XXL (np. Dan Cake) – 4 kromki
  • czerwone buraki - 2 średnie sztuki
  • biała ciecierzyca z puszki – 250 g
  • czosnek – 1 ząbek
  • sok z cytryny – 1 łyżka
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • tymianek suszony – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • kapary marynowane – 1 łyżka
  • jajka – 4 sztuki

Przygotowanie:

Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzone buraki obrać i pokroić na kawałki. Buraki, ciecierzycę , i przeciśnięty przez praskę czosnek zblendować. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól, pieprz i ponownie zblendować. Tosty XXL zapiec w opiekaczu, posmarować hummusem z buraka, a na wierzch włożyć po sadzonym jajku. Tak przygotowane posypać kaparami.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: piaskowa babka cytrynowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką