Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2017-11-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kruche tartaletki z paprykowo-pomidorowym twarożkiem

Składniki:

  • • 230 g mąki pszennej
  • • 100 g masła
  • • łyżka śmietany
  • • 3 łyżki zimnej wody
  • • 0/5 łyżeczki soli
  • • 2 łyżki Ketchupu Kotlin Łagodny
  • • 250 g tłustego twarogu
  • • spora szczypta soli
  • • spora szczypta pieprzu
  • • łyżka śmietany
  • • pół czerwonej papryki
  • • Ketchup Kotlin Łagodny na nos Rudolfa
  • • 10 łyżeczek kremowego serka naturalnego
  • • ziarna pieprzu na oczy Rudolfa
  • • precelki na rogi Rudolfa
  • • odrobina masła i bułki tartej do foremek

Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy wodę, śmietanę, jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.
Wykładamy ciastem i schładzamy przez 15 minut. Twarożek mieszamy ze śmietaną, Ketchupem Kotlin Łagodny, pokrojoną w kostkę papryką oraz jajkiem i przyprawami. Nakładamy do foremek wyłożonych ciastem i pieczemy około 20-25 minut, aż ciasto będzie przyrumienione. Odstawiamy na kratkę do ostudzenia. Każdą tartaletkę smarujemy kremowym twarożkiem i ozdabiamy, z precelków tworząc rogi Rudolfa, z ketchupu Kotlin Łagodny nos, a z pieprzu oczy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe