Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2017-12-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym

Składniki:

  • • 500 g filetu z sandacza • 2 łyżki masła klarowanego • 2 łodygi selera naciowego • 2 łyżki masła • 300 g serka topionego z papryką MSM Mońki • 200 ml mleka • 3 żółtka • sól i pieprz do smaku • pieprz czerwony w ziarnkach

Przygotowanie:

Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką