Sos pieczarkowo-koperkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-01-01
  • Sos pieczarkowo-koperkowy

Składniki:

  • pieczarki
  • śmietana
  • cebula
  • koperek [1 pęczek]
  • tłuszcz (do smażenia pieczarek)
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna (np.: Vegeta)

Przygotowanie:

Pokrojona w kostke cebulkę zarumieniamy w garnku na złoto dodajemy do niej pokrojone w plasteki pieczarki. Smażymy je dodając troche wody
tak żeby sie nie przypaliły. Gdy pieczarki będą juz gotowe przyprawiamy je według uznania. Do nich dodajemy posiekany koperek i duzimy tak jeszcze całośc około 5 minut. Na koniec dodajemy smietankę i wszystko razem duzimy aż śmietanka połączy sie z sokiem z pieczarek i lekko zgęstnieje.
Wszystko najbardziej smakuje koperkiem ja najbardziej lubie ten sosek do gotowanych ziemniaczków

Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-01-02 18:09:07
    zlosliwiec
    poprawiłem składniki - pilnuj ich prawidłowego wpisywania, bo jak ktoś będzie chciał wygenerować z nich listę zakupów to wyjdzie mu absolutny bałagan.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką