Sos pieczarkowo-koperkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-01-01
  • Sos pieczarkowo-koperkowy

Składniki:

Przygotowanie:

Pokrojona w kostke cebulkę zarumieniamy w garnku na złoto dodajemy do niej pokrojone w plasteki pieczarki. Smażymy je dodając troche wody
tak żeby sie nie przypaliły. Gdy pieczarki będą juz gotowe przyprawiamy je według uznania. Do nich dodajemy posiekany koperek i duzimy tak jeszcze całośc około 5 minut. Na koniec dodajemy smietankę i wszystko razem duzimy aż śmietanka połączy sie z sokiem z pieczarek i lekko zgęstnieje.
Wszystko najbardziej smakuje koperkiem ja najbardziej lubie ten sosek do gotowanych ziemniaczków

Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-01-02 18:09:07
    zlosliwiec
    poprawiłem składniki - pilnuj ich prawidłowego wpisywania, bo jak ktoś będzie chciał wygenerować z nich listę zakupów to wyjdzie mu absolutny bałagan.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem