Pyszne ciasto warstwowe bez pieczenia

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-01-01
  • Pyszne ciasto warstwowe bez pieczenia

Składniki:

  • cukier waniliowy
  • serek homogenizowany [3 op.] (duże opakowania petitek)
  • krem karpatkowy (gotowa masa)
  • krakersy [2 op.] (duże)
  • mleko skondensowane (ugotowane przez 3 godziny w puszce, lub gotowa masa krówkowa )
  • śmietana kremówka [2 op.] (30%)
  • fix do śmietany [2 op.]
  • czekolada gorzka

Przygotowanie:

Ciasto układamy warstwami - jest baaaaaaaaardzo pyszne i zapychające!

1 warstwa - petitki ( zapamiętujemy w którą stronę są ułożone żeby w ta samą stronę ułożyc krakersy!!!!)
2 warstwa - masa na karpatkę(przygotować jak na opakowaniu)
3 warstwa - krakersy
4 warstwa - mleko skondensowane ( masa krówkowa)
5 warstwa - krakersy
6 warstwa - kremówka ubita ze śmietan - fixami i cukrem waniliowym
7 warstwa - czekolada tarta

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-01-02 18:07:10
    zlosliwiec
    poprawiłem składniki - pilnuj ich prawidłowego wpisywania, bo jak ktoś będzie chciał wygenerować z nich listę zakupów to wyjdzie mu absolutny bałagan.
    Komentarz
  • Eowina1818, 2010-01-14 19:51:30
    Eowina1818
    1
    czy krakersy nie są słone? mi jakoś nie pasują do słodkiego ciasta. Może lepiej herbatniki? Mam też pytanie, czy można od razu jeść czy trzeba poczekać godzinę czy dłużej?
    Brakuję mi w opisie jakiś konkretnych informacji
  • one_shot, 2010-01-21 10:33:42
    one_shot
    Trzeba poczekać z godzinkę aż się całość "zwiąże"
    Słone krakersy tutaj wszystko tonują szczególnie ten mega słodki karmel z masy krówkowej
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem