Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2018-01-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską

Składniki:

  • • 500 g chleba razowego żytniego • 3 łyżki oleju rzepakowego • 2 łyżki masła • 2 średnie cebule • 4 ząbki czosnku • 2 l rosołu lub bulionu • ½ łyżeczki kminku • 250 g wędzonej kiełbasy • 150 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki • bagietka pszenna lub żytnia •

Przygotowanie:

Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem. Dodać wysuszone pieczywo i wszystko razem chwilę podsmażyć, uważając, żeby nie przypalić czosnku, a następnie polać rosołem. Gotować dziesięć minut. Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała, dolać więcej rosołu. Do gotowej zupy dodać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę oraz posypać tartym serem.
Podawać z grzankami z serem, zapieczonymi na złoty kolor.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z fasolki szparagowej

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką