Piankowe mleczko

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2009-10-29
  • Piankowe mleczko

Składniki:

  • jogurt naturalny [600 ml]
  • cukier brązowy [10 dag]
  • skórka z cytryny [1 łyżeczka]
  • żelatyna [20 g]
  • czekolada gorzka (do dekoracji)

Przygotowanie:

Żelatynę włożyć do dużej miski, dodać kilka łyżek gorącej wody i całkowicie ją w niej rozpuścić. Mieszając, stopniowo dodawać jogurt, skórkę otartą z cytryny i cukier trzcinowy, dokładnie mieszać. Gdyby w jogurcie tworzyły się grudki z żelatyny, wystarczy miskę z jogurtem postawić na garnku z gotującą się wodą i mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Masę odstawić i gdy stężeje wierz posypać wiórkami czekolady, pokroić.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: minipączki serowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe