Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2018-01-31
  • Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Składniki:

  • • 2 awokado • 150 g filetu z tuńczyka • 300 g sera Aldamer MSM Mońki • ½ pęczka natki pietruszki • 1 jajko • 100 ml słodkiej śmietany 18% • 1 łyżka mąki pszennej • 3 ząbki czosnku • sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku

Przygotowanie:

Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kopytka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką