Rożki kukurydziane

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-01-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rożki kukurydziane
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rożki kukurydziane

Składniki:

Przygotowanie:

Mieszamy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i cynamon. Do mieszanki wlewamy miód. Mleko z jajkami roztrzepujemy widelcem i mieszamy z płynnym masłem, następnie dolewamy do mąki z miodem. Wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie. Obieramy banana, kroimy go w bardzo drobną kostkę i mieszamy z ciastem. Stolnicę przesypujemy mąką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 2 mm i wycinamy z niego 15 równych trójkątów. Każdy trójkąt rolujemy, zaczynając od szerszej strony i wyginamy w formę rożka. Rożki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy 25 min w 180 st. C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe