Rożki kukurydziane

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-01-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rożki kukurydziane
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rożki kukurydziane

Składniki:

  • mąka kukurydziana [225 g]
  • mąka pszenna [225 g]
  • proszek do pieczenia [1 op.]
  • cynamon [1 łyżeczka]
  • miód [70 g]
  • mleko [0.5 szklanki]
  • jajka [3 szt.]
  • masło [120 g] (stopione masło)
  • banan [1 szt.]

Przygotowanie:

Mieszamy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i cynamon. Do mieszanki wlewamy miód. Mleko z jajkami roztrzepujemy widelcem i mieszamy z płynnym masłem, następnie dolewamy do mąki z miodem. Wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie. Obieramy banana, kroimy go w bardzo drobną kostkę i mieszamy z ciastem. Stolnicę przesypujemy mąką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 2 mm i wycinamy z niego 15 równych trójkątów. Każdy trójkąt rolujemy, zaczynając od szerszej strony i wyginamy w formę rożka. Rożki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy 25 min w 180 st. C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Polecany film:

Ciastka Nutella

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką