Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem

autor: , kategoria: torty , dodano: 2018-02-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem

Składniki:

  • gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake
  • likier pomarańczowy – 1/2 szklanki
  • woda – ¼ szklanki
  • sok z cytryny – 2 łyżka
  • konfitura żurawinowa – 2 słoiczki po 250 g
  • cukier puder – 100 g
  • woda do lukru - 2 łyżki
  • żurawina świeża – do dekoracji

Przygotowanie:

Likier pomarańczowy wymieszać z wodą i jedną łyżką soku z cytryny. Spody tortowe Dan Cake nasączyć powstałym ponczem i przełożyć cienkimi warstwami konfitury żurawinowej. W rondelku wymieszać cukier z wodą, łyżką soku z cytryny i powoli podgrzewać, aż powstanie jednolita masa. Tak powstałym lukrem polać tort i udekorować świeżą żurawiną.


Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Elżbieta Żołek - Tort bezowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem