Rogaliki z nadzieniem

autor: , kategoria: bułki i rogaliki , dodano: 2018-02-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rogaliki z nadzieniem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Rogaliki z nadzieniem

Składniki:

  • drożdże [50 g]
  • ciepłe mleko [1 szklanka]
  • mąka pszenna [1 kg]
  • cukier [6 łyżek]
  • jajka [3 ]
  • olej rzepakowy [0.75 szklanki]
  • marmolada lub krem czekoladowy
  • jajka (do posmarowania rogalików)

Przygotowanie:

Rozdrobnić drożdże w ciepłym mleku,dodać 3 łyżki cukru,następnie do oddzielnej miski wsypać szklankę mąki wlać rozdrobnione drożdże i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce,kiedy rozczyn urośnie dodać resztę składników i znów odstawić do wyrośnięcia,kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrobić rękoma.Wyrobione ciasto podzielić na cztery części i cienko rozwałkować,pokroić na trójkąty i nałożyć krem lub marmoladę (wg tego co kto lubi :) ) zawinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem.Piec w 220°C przez 15 minut :) Odstawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem.Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jagodzianki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)