Gruszki nadziewane dżemem i serkiem mascarpone

autor: , kategoria: desery owocowe , dodano: 2018-02-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane dżemem i serkiem mascarpone
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane dżemem i serkiem mascarpone

Składniki:

  • • gruszki- 2 mniejsze szt.
  • • dżem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą - 4 łyżeczki
  • • mascarpone- 200 g
  • • miód- 2 łyżki
  • • cynamon- 1 łyżeczka
  • • olej kokosowy- 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem – z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu Łowicz 100 % Pigwowiec z acerolą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dżem jabłkowy z pomarańczową galaretką

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką