Jabłkowe racuchy z dżemem

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2018-02-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłkowe racuchy z dżemem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłkowe racuchy z dżemem

Składniki:

  • • 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • • szklanka maślanki
  • • 2 jajka
  • • 2 małe, kwaśne jabłka
  • • 1/4 łyżeczki sody
  • • 2 kopiaste łyżeczki dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą plus dodatkowo 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję)
  • • łyżeczka oleju kokosowego

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (2 łyżeczki kopiaste). Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą i od razu podajemy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Crepes Suzette FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką