Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2018-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz

Składniki:

  • słoiczek czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą [1 szt.]
  • czerstwa chałka [1 szt.]
  • jajka [2 szt.]
  • mleko [120 ml]
  • jogurt naturalny [2 łyżki]
  • truskawki [3 szt.]
  • płatki migdałów [2 łyżki]

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane czekodżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na ciepło.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: mini pączki z masłem orzechowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką