Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2018-04-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz

Składniki:

  • słoiczek czekodżemu Łowicz Śliwka z Belgijską Czekoladą [1 szt.]
  • śmietanka 30% [500 ml]
  • mleko [100 ml]
  • żelatyna [1 łyżeczka]
  • cukier trzcinowy [2 łyżeczki]
  • suszona mięta [2 łyżeczki]
  • chlorella do zabarwienia musu [1 szczypta]
  • liście mięty do ozdoby

Przygotowanie:

Śmietankę oraz mleko przelej do garnuszka, wsyp cukier, suszoną miętę, chlorellę i, mieszając, mocno podgrzej (ale nie do zagotowania). Zdejmij garnuszek z ognia. Do ciepłego płynu wsyp żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści. Zostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia. Na dno pucharka wykładaj na przemian porcję miętowej kremówki i czekodżemu. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej do całkowitego stężenia. Przed podaniem ozdób listkami świeżej mięty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto francuskie z Nutellą

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką