Ryba w zalewie pomidorowej

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-01-02
  • Ryba w zalewie pomidorowej

Składniki:

  • ocet [0.25 szklanki]
  • woda [3 szklanki]
  • oliwa [0.25 szklanki]
  • cebula [4 szt.]
  • koncentrat pomidorowy [1 op.]
  • liście laurowe [2 szt.]
  • ziele angielskie [4 szt.]
  • cukier [2 łyżki]
  • sól [1 łyżka]
  • morszczuk [0.5 kg] (najlepszy jest morszczuk lub inna ryba w blaszkach lub kostakach np. panga)

Przygotowanie:

Filety rybne panierowane w mące, jajku i bułce, oczywiście odpowiednio przyprawione należy usmażyć.

Z podanych składników ugotować zalewę bez cebuli !
Cebule obrać i pokroić w talarki !
Usmażoną i wystudzoną rybe poprzekładać surową cebulą i zalać ostudzoną zalewą !!!
Najlepsza rybka jest 2-3 dni po zrobieniu i schłodzeniu w lodówce !!!
Oczywiście jeśli potrzba jest wieksza porcja ryby wówczas najeży odpowiednio zwiekszyć ilośc zalewy ! Jeśli ktoś lubi rybę bardziej ostrą można zwiekszyć ilośc octu do 1/2 szklanki na 1/2 kg ryby !!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Filetowanie ryb

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe