Ruloniki królewskie z szynki w galarecie

  • Ruloniki królewskie z szynki w galarecie

Składniki:

  • szynka
  • kukurydza [0.5 op.]
  • żelatyna [1 op.]
  • kostka rosołowa [2 szt.]
  • por [0.75 szt.]
  • majonez
  • jajka [3 szt.]
  • papryka [1 szt.] (część do dekoracji)
  • pomidory [1 szt.] (część do dekoracji)
  • pieprz (wedle uznania)
  • sól (wedle uznania)

Przygotowanie:

nadzienie do szynki: ugotować jajka, drobno posiekać wraz z posiekanym drobno porem. Całość wymieszać z przyprawami i majonezem. Tak przygotowane nadzienie wkładamy po 1 łyżce na plasterek szynki i zwijamy go w rulonik. Przygotowujemy galaretę. Rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z rosołkiem. Zastygająca galaretę wlewamy w niewielkiej ilości na owalny półmisek. Gdy zastygnie układamy ruloniki z szynki , dekorując całość kawałkami papryki, pomidora, winogron , zielonej pietruszki itd. Całość zalewamy prawie zastygniętą galaretą. Wkładamy do lodówki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką