Ruloniki królewskie z szynki w galarecie

  • Ruloniki królewskie z szynki w galarecie

Składniki:

Przygotowanie:

nadzienie do szynki: ugotować jajka, drobno posiekać wraz z posiekanym drobno porem. Całość wymieszać z przyprawami i majonezem. Tak przygotowane nadzienie wkładamy po 1 łyżce na plasterek szynki i zwijamy go w rulonik. Przygotowujemy galaretę. Rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z rosołkiem. Zastygająca galaretę wlewamy w niewielkiej ilości na owalny półmisek. Gdy zastygnie układamy ruloniki z szynki , dekorując całość kawałkami papryki, pomidora, winogron , zielonej pietruszki itd. Całość zalewamy prawie zastygniętą galaretą. Wkładamy do lodówki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem