Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2018-05-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paluszki warzywne z dipem oliwkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

Składniki:

  • zielone oliwki - 1/2 szklanki
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • świeża bazylia – 1/2 pęczka
  • czosnek – 1 ząbek
  • śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100 ml
  • sól, pieprz do smaku
  • marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia

Przygotowanie:

Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki.
Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Zapiekanka z dyni - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta