Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem i ketchupem Kotlin Extra Hot Z piekła rodem

autor: , kategoria: potrawy z grilla, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2018-05-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem i ketchupem Kotlin Extra Hot Z piekła rodem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem i ketchupem Kotlin Extra Hot Z piekła rodem

Składniki:

  • • młody kalafior - 2 duże główki
  • • roztopione masło klarowane - 6 łyżek
  • • olej rzepakowy - 2 łyżki
  • • sól, papryka wędzona, papryka słodka, suszony czosnek, suszona bazylia - po 1 łyżeczce
  • • parmezan - około 40 g
  • • ketchup Kotlin Extra Hot Z piekła rodem - do podania

Przygotowanie:

1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron.
3. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
4. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 07 - pistacyje

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem