Legumina z tapioki

autor: , kategoria: galaretki i budynie , dodano: 2018-05-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Legumina z tapioki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Legumina z tapioki

Składniki:

  • · 70 g tapioki, drobnej · woda (ilość do namoczenia tapioki) · 340 – 360 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki · 460 g mleka 3,2% · 20 g cukru · 2 łyżki wiórków kokosowych do dekoracji [1 g]

Przygotowanie:

1 Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej tapiokę, dodać wodę, odstawić do namoczenia na 30 min. Po tym czasie tapiokę odcedzić przez koszyczek, odstawić.
2 Do naczynia miksującego włożyć mango, zmiksować 10-15 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Opłukać naczynie miksujące.
3 Do naczynia miksującego włożyć namoczoną tapiokę, dodać mleko i cukier, wymieszać 10s/obr. 3, następnie podgrzewać 15 min/ 90C/ obr.3. Deser przełożyć do pucharków, udekorować musem z mango i wiórkami kokosowymi.
4 Leguminę z tapioki podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzoną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Sałatka ze słonecznikiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem