WIOSENNE TARTALETKI Z RABARBAREM I KREMEM MIGDAŁOWYM

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2018-06-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! WIOSENNE TARTALETKI Z RABARBAREM I KREMEM MIGDAŁOWYM
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! WIOSENNE TARTALETKI Z RABARBAREM I KREMEM MIGDAŁOWYM

Składniki:

  • młode laski rabarbaru 4 sztuki
  • cukier 1 łyżka
  • woda 50 ml
  • mielone migdały ¾ szklanki
  • biała czekolada 100 g
  • serek mascarpone 100 g
  • śmietanka 36% 100 g
  • tartaletki do nadzień słodkich (np. Dan Cake) 12 sztuk
  • listki mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Laski rabarbaru umyć, pokroić wzdłuż na cienkie paski. W garnku podgrzać wodę z cukrem cały czas mieszając. Gdy ten zacznie się karmelizować dodajemy rabarbar i smażymy aż rabarbar zmięknie. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Białą czekoladę zetrzeć na tarce na grubym oczku i dodać do ubitej śmietanki z serkiem. Dodać również zmielone migdały. Tartaletki do nadzień słodkich Dan Cake wypełnić kremem migdałowym. Skarmelizowany rabarbar pokroić na drobne paski o grubości ok. 5 milimetrów i ułożyć na tartaletkach w kratkę. Udekorować listkiem mięty.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Muffiny reniferki FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)