Konfitura z suszonej żurawiny z chili

autor: , kategoria: słodkie przetwory , dodano: 2018-08-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Konfitura z suszonej żurawiny z chili
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Konfitura z suszonej żurawiny z chili

Składniki:

  • suszona żurawina Bakalland [300 g]
  • sok pomarańczowy [600 ml]
  • małe suszone papryczki chili [3 szt.]
  • Dżemix uniwersalny 3:1 Delecta [15 g]

Przygotowanie:

Żurawinę umieszczamy w miseczce i zalewamy ją sokiem pomarańczowym, a następnie pozostawiamy na 5 h. Po tym czasie żurawinę z dodatkiem soku gotujemy z dodatkiem rozgniecionych papryczek chili do momentu, aż sok odparuje. Na końcu do owoców dodajemy Dżemix i gotujemy przez 2 minuty, ciągle mieszając. Gorącą konfiturę umieszczamy w słoiku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dynia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką