Chłodnik litewski

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-10-29
  • Chłodnik litewski

Składniki:

Przygotowanie:

Botwinkę umyć, pokroić w centymetrowe kawałki (liście i buraczki), poddusić na maśle, a potem wlać rosół i gotować ok. 8 min. Wystudzić, dodać śmietanę, sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszać z umytymi i pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami, mięsem w małych kawałkach oraz posiekanym koperkiem. Do każdej porcji włożyć podzieloną na cząstki połówkę jajka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)