Ćevapi z grilla po chorwacku

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2018-08-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ćevapi z grilla po chorwacku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ćevapi z grilla po chorwacku

Składniki:

  • mięso mielone [500 g]
  • cebula [2 szt.]
  • jajka [1 szt.]
  • bułka [1 szt.]
  • chlebek pita [1 szt.]
  • Vegeta Natur [1 szt.]
  • mleko [0.5 szklanki]
  • Ajvar ostry Podravka

Przygotowanie:

Jedną cebulę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso włożyć do głębokiej miski, dodać cebulę, jajko i wyciśniętą z mleka bułkę. Całość dokładnie wymieszać i przyprawić Vegetą Natur. Z mięsa formować ćevapi, czyli podłużne wałeczki o długości ok. 5-7cm. Mięso grillować 10-15 min, co jakiś czas obracając. Dla wygody grillowania ćevapi można nadziewać na patyczki do szaszłyków. Chlebek pita przekroić na pół, od wewnątrz krótko grillować. Spód posmarować Ajvarem Podravka, położy cebulę pokrojoną w krążki, a na wierzch ułożyć ćevapi, przykryć chlebkiem pita.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką