pizza na spodzie jajecznym

autor: , kategoria: pizze , dodano: 2010-01-03
  • pizza na spodzie jajecznym

Składniki:

  • jajka [2 szt.]
  • mąka pszenna [2 łyżki]
  • mleko [2 łyżki]
  • papryka [0.5 szt.]
  • pomidory [0.5 szt.]
  • szynka [2 plastry]
  • musztarda [1 łyżeczka]
  • przecier pomidorowy [1 łyżeczka]
  • majonez [1 łyżeczka]
  • keczup [1 łyżka]
  • ser żółty [3 plastry]

Przygotowanie:

Jajka rozklocic z maka i mlekiem, usmazyc.
Z majonezu, przecieru i musztardy zrobic sos, ew doprawic sola i pieprzem,posmarowac spod jajeczny. Na sosie ulozyc pokrojone: szynke,pomidory, papryke, ulozyc ser,polac ketchupem i zapiec

    Śr. ocena: 2.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl- Pizza na cieście bezglutenowym

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-01-03 09:20:04
    zlosliwiec
    0
    Keczup do pizzy? Absolutnie nie, włoscy kucharze w grobach się przewracają...
  • Kancia, 2010-01-03 09:58:32
    Kancia
    4
    Oj widze, ze jesteś negatywnie nastawiony do keczupu aż strach dawac jakikolwiek przepis z tym składnikiem.

    Zresztą nie włoscy kucharze mają oceniac tu przepisy i nigdzie nie jest napisane,że w pizzy musi być sos pomidorowy a nie może być keczupu.
    Równie dobrze mozna było napiac " o boże jajka w spodzie do pizzy..."

    od siebie dodam, że wolę pizzę w całości z piekarnika niż smażona ale to nie znaczy, że taka jest " z reguły fe"

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem