Torcik Rafaello

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik Rafaello

Składniki:

Przygotowanie:

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka ubić z cukrem do białości, delikatnie wmieszać ubite białka. Obie przesiane mąki i proszek dodać do masy, na koniec dolać łyżkę octu i wymieszać. Piec w 180 stopniach ok 20min. (na zloty kolor, sprawdzając środek drewnianym patyczkiem)
Krem:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , przestudzić. Kremówkę ubić, dodawać do niej rozpuszczona czekoladę i wiórki kokosowe. Płatki migdałowe uprażyć na patelni. Pokruszyć na małe kawałeczki.


Przestudzony biszkopt przekroić na pół, przełożyć połową masy, resztą masy pokryć górę i boki biszkoptu. Posypać płatkami migdałowymi.

Uwagi: Tort najlepiej przygotować w tym samym dniu, przechowywać w lodówce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • tom1102, 2010-01-03 19:25:14
    tom1102
    -2
    Ciasto pycha smakowało wszystkim . Morde lizać
  • tom1102, 2010-01-03 19:28:24
    tom1102
    szok poezja smaku
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2010-01-04 07:42:01
    zlosliwiec
    Nie ma to mieć przyjaciela tom1102, który chodzi i ocenia na piąteczki... Wstyd.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem