Sos Paprykowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-01-03
  • Sos Paprykowy

Składniki:

  • papryka czerwona [3 kg]
  • chili papryczka [30 dag]
  • oliwa z oliwek [500 ml]
  • ocet [125 ml]
  • cukier [0.5 kg]
  • koncentrat pomidorowy [200 g]
  • czosnek [2 główki]
  • ziele angielskie [10 szt.] (ziarenek)
  • liście laurowe [5 szt.]
  • sól [1 łyżka] (do smaku)

Przygotowanie:

Paprykę czerwoną,paprykę ostrą i obrany czosnek zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać pozostałe składniki wymieszać i gotować 20 minut.
Gorący sos nakładać do słoików,zakręcić i odwrócić
dnem do góry aby się zamknęły.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem