Neapolitańskie śledzie w avocado

autor: , kategoria: ryby, kuchnia fusion , dodano: 2018-08-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Neapolitańskie śledzie w avocado
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Neapolitańskie śledzie w avocado

Składniki:

  • SEKO beczka śledzi – filety z suszonymi pomidorami
  • 2 avocado
  • 1 czerwona cebula
  • około 100g oliwek
  • 5 suszonych pomidorów
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • czarny pieprz
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

Na początek przecinamy avocado na pół wzdłuż i wydłubujemy pestkę, warto łyżeczkom wydrążyć odrobinę większy otwór w avocado aby zmieściło się więcej nadzienia. Filety z suszonymi pomidorami SEKO kroimy w grubszą kostkę, następnie w bardzo drobną kostkę kroimy cebulę oraz suszone pomidory aby podkreślić walory smakowe śledzi. Oliwki kroimy w talarki oraz siekamy drobno bazylię. Tak przygotowane warzywa i zioła umieszczamy w miseczce i dodajemy jogurt oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem (najlepiej roztartym w moździerzu aby wydobyć bardziej intensywny smak i aromat). Tak przygotowane nadzienie wkładamy łyżeczką do avocado i przystrajamy bazylią .

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pasta jajeczna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem